IRISH COFFEE
İçindekiler:
40-50 ml illy espresso
40 ml Irish viski
10 ml ÅŸeker ÅŸurubu
40 ml soÄŸuk krema(üzerine köpürtmek için)
Dekorasyon için kakao tozu ve 2 adet kahve çekirdeÄŸi
Hazırlama:
Bir bardaÄŸa 2 shot espresso çekin
AÅŸağıdaki malzemeleri 150 ml’lik bir illy Freddo bardağına ekleyin:
• 40 ml Irish Viski
• 10 ml ÅŸeker ÅŸurubu
Espresso makinesinin buhar çubuÄŸu ile bardağın içindeki karışımı köpürtün
ÇektiÄŸiniz illy espresso’yu illy Freddo bardağında öpürttüÄŸünüz sıcak karışımın üzerine ekleyin
40 ml’lik soÄŸuk kremayı shaker’da kremamsı hale gelene dek çalkalayın
Hazırladığınız kremayı bir kaşık yardımıyla kokteylinizin üzerine ekleyin
Üzerine kakao tozu ve kahve çekirdeklerini ekleyerek servis edin
AMERICANO
İçindekiler:
20-25 ml illy espresso
Sıcak su
Hazırlama:
Cappucino fincanına 1 shot illy espresso hazırlayın
Üzerine alabildiÄŸine sıcak su ekleyerek servis edin
LATTE MACCHIATO
İçindekiler:
20-25 ml illy espresso
90 ml soÄŸuk köpürtülmüÅŸ süt
Hazırlama:
60 ml’lik fincanın içerisine 1 shot espresso hazırlayın
Espresso makinesinin buhar çubuÄŸu yardımıyla soÄŸuk sütü köpürtün
KöpürttüÄŸünüz sütü 150 ml’lik bardak içerisine tamamen dolmayacak ÅŸekilde ekleyin
Hazırlamış olduÄŸunuz illy espresso ve köpürtülmüÅŸ sütü ayrı bardaklarda servis edin; böylelikle dilenen ölçüdeki süt köpüÄŸü kahveye eklenebilir
ESPRESSO RISRETTO
İçindekiler:
20-25 ml illy espresso
Hazırlama:
Ristretto, bir illy espresso’nun daha kısa sürede çekilmesi ile elde edilir(en fazla 25 saniye ve miktarının ortalama 5 ml düÅŸürülerek çekilmesi önerilir)
• Daha yoÄŸun lezzet için: 15ml
• Orta yoÄŸunluk için: 20ml
ESPRESSO
İçindekiler:
20-25 ml illy espresso
Hazırlanışı:
Kahvenin hazırlanma süresini 30 saniyeden fazla olmayacak ÅŸekilde ve miktarını 7 ml (max 7.5) artıracak ÅŸekilde çekilmesi önerilir.
ESPRESSO LUNGO
İçindekiler:
25-30 ml illy long espresso
Hazırlama:
Kahvenin hazırlanma süresini 35 saniyeden fazla olmayacak ÅŸekilde ve miktarını 5 ml artıracak ÅŸekilde çekilmesi önerilir.
• Daha yoÄŸun lezzet için: 25ml
• Orta yoÄŸunluk için: 30ml
CAPPUCCINO
İçindekiler:
20-25ml illy espresso
85 ml taze köpürtülmüÅŸ süt
Hazırlama:
Bir Cappucino fincanına 1 shot illy espresso hazırlayın
Espresso makinesindeki buhar çubuÄŸu yardımıyla sütü köpürtün
KöpürtmüÅŸ olduÄŸunuz sütü espresso’nun yüzeyini kaplayacak ÅŸekilde ekleyin ve servis edin
DOLCE FONDENTE
İçindekiler:
20-25 ml illy espresso
40 ml taze süt
10 ml ÅŸeker ÅŸurubu
Åžekersiz kakao tozu
Kedi dili bisküvi
30 ml soÄŸuk az yaÄŸlı süt
Tarçın
Hazırlanışı:
Mixer’e sırasıyla 10 ml ÅŸeker ÅŸurubu, 40 ml yarım yaÄŸsız süt ve kakao tozu(sütün yüzeyine serpecek ÅŸekilde) ekleyin.
1 shot illy espresso hazırlayın
Blender’a sırasıyla mixer’deki karışımı, ufalanmış kedi dili bisküvisinin yarısını ve 1 illy espresso’yu ekleyin, pürüzsüz ve kremsi kıvam alana dek karıştırın
Tüm karışımı 150 ml’lik illy freddo bardağına alın ve illy logosunun bulunduÄŸu hizaya kadar doldurun
SoÄŸuk köpürtülmüÅŸ sütü ekleyin
Dekorasyon için üzerine tarçın serpin ve servis edin
AFFOGATO
İçindekiler:
20-25 ml illy espresso
40 gr dondurma (1 tam dolu espresso fincanı kadar)
Çırpılmış krema
Kakao tozu
Hazırlanışı:
Bir fincana 1 shot illy espresso hazırlayın
150 ml’lik illy freddo bardağına 40 gr dondurma koyun(kaymaklı dondurma lezzet olarak espresso ile mükemmel uyum saÄŸlacaktır)
Dondurmanın en üstüne illy espresso’yu ekleyin
Son olarak çırpılmış kremayı ve dekorasyon için kakao tozunu ekleyin ve servis edin
ESPRESSO TIRAMISU
İçindekiler:
40-50 ml illy espresso
80 gr kaymaklı ya da vanilyalı dondurma (2 tepeleme kaşık ya da 2 tam dolu espresso fincanı kadar)
2 adet kedi dili bisküvi
Kakao tozu
Hazırlanışı:
Bir fincana 2 shot illy espresso kahve hazırlayın
Bir kabın içerisine 2 kaşık vanilyalı dondurma, 2 adet kırılmış kedi dili bisküvi ve son olarak 2 illy espresso’yu ekleyin
Pürüzsüz ve kremsi olana dek karıştırın
Tüm karışımı 150 ml’lik illy freddo bardağına koyun
Dekorasyon için üzerine kakao tozu ekleyin ve servis edin
ESPRESSO FRAPPE
İçindekiler:
50 ml illy double espresso
20 ml ÅŸeker ÅŸurubu
6-7 küp buz
Hazırlanışı:
Buzları kırarak bir süt köpürtücü içerisinde ÅŸeker ÅŸurubu ve espresso’yu bir dakika boyunca kremamsı bir kıvam alana dek karıştırın
Karışımı bir bardak içerisine yavaÅŸça dökün ve servis edin
ICED ESPRESSO SHAKERATO
İçindekiler:
40-50 ml illy espresso
10 ml ÅŸeker ÅŸurubu
Küp buz
Hazırlama:
Bardağı buzdolabında bekleterek, mixing glass’ı ise buz küplerinin yardımıyla soÄŸutun
Bir cappucino fincanına 2 shot illy espresso hazırlayın
AÅŸağıdaki malzemeleri Boston Shaker’a ekleyin ve çalkalayın
• Buz küpleri
• 10 ml ÅŸeker ÅŸurubu
• 2 shot illy espresso(son olarak ekleyin)
Karışımı çalkaladıktan sonra içerisindeki buzları süzerek 150 ml’lik illy Freddo bardağına ekleyin ve servis edin