KAHVE REÇETELERİ

IRISH COFFEE

irish coffee

İçindekiler:

40-50 ml illy espresso

40 ml  Irish viski

10 ml ÅŸeker ÅŸurubu

40 ml soÄŸuk krema(üzerine köpürtmek için)

Dekorasyon için kakao tozu ve 2 adet kahve çekirdeÄŸi

Hazırlama:

Bir bardaÄŸa 2 shot espresso çekin

AÅŸağıdaki malzemeleri 150 ml’lik bir illy Freddo bardağına ekleyin:

• 40 ml Irish Viski

• 10 ml ÅŸeker ÅŸurubu

Espresso makinesinin buhar çubuÄŸu ile bardağın içindeki karışımı köpürtün

ÇektiÄŸiniz illy espresso’yu illy Freddo bardağında öpürttüÄŸünüz sıcak karışımın üzerine ekleyin

40 ml’lik soÄŸuk kremayı shaker’da kremamsı hale gelene dek çalkalayın

Hazırladığınız kremayı bir kaşık yardımıyla kokteylinizin üzerine ekleyin

Üzerine kakao tozu ve kahve çekirdeklerini ekleyerek servis edin

AMERICANO

americano

İçindekiler:

20-25 ml illy espresso

Sıcak su

Hazırlama:

Cappucino fincanına 1 shot illy espresso hazırlayın

Üzerine alabildiÄŸine sıcak su ekleyerek servis edin

LATTE MACCHIATO

latte macchiato

İçindekiler:

20-25 ml illy espresso

90 ml soÄŸuk köpürtülmüÅŸ süt

Hazırlama:

60 ml’lik fincanın içerisine 1 shot espresso hazırlayın

Espresso makinesinin buhar çubuÄŸu yardımıyla soÄŸuk sütü köpürtün

KöpürttüÄŸünüz sütü 150 ml’lik bardak içerisine tamamen dolmayacak ÅŸekilde ekleyin

Hazırlamış olduÄŸunuz illy espresso ve köpürtülmüÅŸ sütü ayrı bardaklarda servis edin; böylelikle dilenen ölçüdeki süt köpüÄŸü kahveye eklenebilir

ESPRESSO RISRETTO

espresso risretto

İçindekiler:

20-25 ml illy espresso

Hazırlama:

Ristretto, bir illy espresso’nun daha kısa sürede çekilmesi ile elde edilir(en fazla 25 saniye ve miktarının ortalama 5 ml düÅŸürülerek çekilmesi önerilir)

• Daha yoÄŸun lezzet için: 15ml

• Orta yoÄŸunluk için: 20ml

ESPRESSO

espresso

İçindekiler:

20-25 ml illy espresso

Hazırlanışı:

Kahvenin hazırlanma süresini 30 saniyeden fazla olmayacak ÅŸekilde ve miktarını 7 ml (max 7.5) artıracak ÅŸekilde çekilmesi önerilir.

ESPRESSO LUNGO

espresso lungo

İçindekiler:

25-30 ml illy long espresso

Hazırlama:

Kahvenin hazırlanma süresini 35 saniyeden fazla olmayacak ÅŸekilde ve miktarını 5 ml artıracak ÅŸekilde çekilmesi önerilir.

• Daha yoÄŸun lezzet için: 25ml

• Orta yoÄŸunluk için: 30ml

CAPPUCCINO

Cappuchino

İçindekiler:

20-25ml illy espresso

85 ml taze köpürtülmüÅŸ süt

Hazırlama:

Bir Cappucino fincanına 1 shot illy espresso hazırlayın

Espresso makinesindeki buhar çubuÄŸu yardımıyla sütü köpürtün

KöpürtmüÅŸ olduÄŸunuz sütü espresso’nun yüzeyini kaplayacak ÅŸekilde ekleyin ve servis edin 

DOLCE FONDENTE

dolce-fondente

İçindekiler:

20-25 ml illy espresso

40 ml taze süt

10 ml ÅŸeker ÅŸurubu

Åžekersiz kakao tozu

Kedi dili bisküvi

30 ml soÄŸuk az yaÄŸlı süt

Tarçın

Hazırlanışı:

Mixer’e sırasıyla 10 ml ÅŸeker ÅŸurubu, 40 ml yarım yaÄŸsız süt ve kakao tozu(sütün yüzeyine serpecek ÅŸekilde) ekleyin.

1 shot illy espresso hazırlayın

Blender’a sırasıyla mixer’deki karışımı, ufalanmış kedi dili bisküvisinin yarısını ve 1 illy espresso’yu ekleyin, pürüzsüz ve kremsi kıvam alana dek karıştırın

Tüm karışımı 150 ml’lik illy freddo bardağına alın ve illy logosunun bulunduÄŸu hizaya kadar doldurun

SoÄŸuk köpürtülmüÅŸ sütü ekleyin

Dekorasyon için üzerine tarçın serpin ve servis edin

AFFOGATO

affogato

İçindekiler:

20-25 ml illy espresso

40 gr dondurma (1 tam dolu espresso fincanı kadar)

Çırpılmış krema

Kakao tozu

Hazırlanışı:

Bir fincana 1 shot illy espresso hazırlayın

150 ml’lik illy freddo bardağına 40 gr dondurma koyun(kaymaklı dondurma lezzet olarak espresso ile mükemmel uyum saÄŸlacaktır)

Dondurmanın en üstüne illy espresso’yu ekleyin

Son olarak çırpılmış kremayı ve dekorasyon için kakao tozunu ekleyin ve servis edin

ESPRESSO TIRAMISU

espresso tiramisu

İçindekiler:

40-50 ml illy espresso

80 gr kaymaklı ya da vanilyalı dondurma (2 tepeleme kaşık ya da 2 tam dolu espresso fincanı kadar)

2 adet kedi dili bisküvi

Kakao tozu

Hazırlanışı:

Bir fincana 2 shot illy espresso kahve hazırlayın

Bir kabın içerisine 2 kaşık vanilyalı dondurma, 2 adet kırılmış kedi dili bisküvi ve son olarak 2 illy espresso’yu ekleyin

Pürüzsüz ve kremsi olana dek karıştırın

Tüm karışımı 150 ml’lik illy freddo bardağına koyun

Dekorasyon için üzerine kakao tozu ekleyin ve servis edin

ESPRESSO FRAPPE

espresso frappe

İçindekiler:

50 ml illy double espresso

20 ml ÅŸeker ÅŸurubu

6-7 küp buz

Hazırlanışı:

Buzları kırarak bir süt köpürtücü içerisinde ÅŸeker ÅŸurubu ve espresso’yu bir dakika boyunca kremamsı bir kıvam alana dek karıştırın

Karışımı bir bardak içerisine yavaÅŸça dökün ve servis edin

ICED ESPRESSO SHAKERATO

iced espresso shakerato

İçindekiler:

40-50 ml illy espresso

10 ml ÅŸeker ÅŸurubu

Küp buz

Hazırlama:

Bardağı buzdolabında bekleterek, mixing glass’ı ise buz küplerinin yardımıyla soÄŸutun

Bir cappucino fincanına 2 shot illy espresso hazırlayın

AÅŸağıdaki malzemeleri Boston Shaker’a ekleyin ve çalkalayın

• Buz küpleri

• 10 ml ÅŸeker ÅŸurubu

• 2 shot illy espresso(son olarak ekleyin)

Karışımı çalkaladıktan sonra içerisindeki buzları süzerek 150 ml’lik illy Freddo bardağına ekleyin ve servis edin