AR-GE

BİLİM, ARAŞTIRMA VE BİLGİYE OLAN TUTKU

Yeniliklere öncü olmak illy'nin başından beri en büyük tutkusu oldu. Bu tutku sayesinde sektör içindeki en büyük sekiz yeniliÄŸin üçü illy araÅŸtırma ünitelerinde geliÅŸtirildi. Bunlardan ilki, 1934’te üretilen, kahvenin ilk günkü aromasını ve tazeliÄŸini koruyarak paketlendiÄŸi basınçlı ambalaj sistemidir. İkinci olarak 1935’te, acı ve yanık tadı yerine her yudumda aynı tadda, zengin ve dengeli aromasını koruyarak espresso hazırlanmasını saÄŸlayan ‘illetta’ espresso makinesidir. Son olarak 1974 yılında devrimsel bir yenilik ile iki tabaka filtre kağıdı arasında tek doz paketlenmiÅŸ kahveyi geliÅŸtiren illy, bu sayede mükemmel dozda ve aromada bir fincan espresso'nun her an her yerde içilmesine öncülük etmiÅŸtir. 

AROMALAB

Kahvenin kimyası ve tadı üzerine araÅŸtırmalar yapılan, aynı zamanda yeÅŸil ve kavrulmuÅŸ kahvelerin kalitesinin deÄŸerlendirildiÄŸi birimdir.

SENSORYLAB

Kahvenin tetiklediÄŸi duyusal uyarıcıların bilimsel ve duygusal olarak nasıl etkileÅŸimlere yol açtığını araÅŸtıran birimdir.

TECHLAB

AromaLab ve SensoryLab’de elde edilen sonuçlar ile doÄŸrudan iliÅŸkili olan bu birim yeni teknolojiler ile illy’nin özel harmanını nasıl daha da geliÅŸtireceÄŸini araÅŸtırır.

BIOLAB

Kahvenin biyolojik yapısı ve özellikleri, kahve bitkisinin karakteristiÄŸi, farklı iklim ve çevre koÅŸullarındaki farklı kahve bitkilerinin doÄŸası vb. gibi tüm biyolojik etmenlerin araÅŸtırıldığı ve raporlandığı birimdir.